Bon dia pares!!
L'altra setmana vam veure un vídeo de un conte, en aquesta ocasió es recomanem aquest llibre i pel·lícula que es diu "El mètode Grönholm"
Esperem que vos agrade.
Un salut!
dilluns, 20 de desembre del 2010
El mètode Grönholm
Etiquetes de comentaris:
El mètode Grönholm,
Llibre,
Pel·lícula
La Fada Fabiola!
Hola Pares!
Hui us posarem un vídeo de unes titelles que em fet a classe. Es diu el conte de "La Fada Fabiola", esperem que vos agrade:
Una salutació!
Hui us posarem un vídeo de unes titelles que em fet a classe. Es diu el conte de "La Fada Fabiola", esperem que vos agrade:
Una salutació!
Per què es important que els xiquets aprenguen valencià a l'escola?
Bon dia Pares!
Aquesta setmana voldria parlar-vos de la importància de que els xiquets aprenguen valencià a l'escola.
Aquesta setmana voldria parlar-vos de la importància de que els xiquets aprenguen valencià a l'escola.
Com sabem, la llengua valenciana, constitueix una entitat pròpia del país valencià. La qual és coneguda per molts com una variable del català. Però per a un 64% de la població valenciana, es considera que aquesta llengua és diferent.
En la nostra comunitat, el valencià és reconegut com una llengua més, i ja es comença a estudiar fins a la primera infància com una assignatura obligatòria més. Açò em sembla molt important, ja que és fonamental que els xiquets comencen a estudiar-la be xicotets, perquè vagen adquirint i apreciant l'idioma, en el mateix grau que el castellà.
La importància del treball en la infància, es deu al fet que és l'època en la qual els xiquets s'estan desenvolupant i tenen moltes més capacitats per a l'aprenentatge i l'adquisició de coneixements. Açò els afavorirà a nivell acadèmic en un futur, al seu nivell social, i els permetrà poder comunicar-se amb més iguals i adults que parlen valencià.
En l'actualitat, als adolescents se'ls ha començat a exigir un nivell C1 de valencià, però a causa de l'escassa formació estan tenint moltes dificultats.
Un altre benefici, és la importància de que els xiquets tinguen l'oportunitat de viure en un territori amb dues llengües oficials. D'aquesta manera garantirem aqueix major rendiment acadèmic, i tindran més eixides laborals.
Per a finalitzar, esmentar que al meu entendre, s'ha de començar a ensenyar des de la infància com a llengua pròpia i obligatòria, perquè sinó sempre serà aqueixa llengua “rara”, ja que a causa de la situació actual en la qual vivim no es valora com a tal. La podrem fomentar en un primer lloc amb pel·lícules, activitats d'oci, jocs... però tot açò a fi que els xiquets aprenguen jugant.
I per això pares, aquests són alguns dels meus arguments en els quals faig veure la importància del valencià en els xiquets.
M'agradaria escolar també la vostra, per això us convide a respondre en el blog.
Una salutació.
Etiquetes de comentaris:
Adquisició de coneixements,
Aprenentatge,
Assignatura obligatòria,
C1,
Difusió llengua,
Eixides laborals,
Estudis,
Idiomes,
Llengua valenciana,
Relacions
CONFERÈNCIA DE L’ESCRIPTORA DOLORS JIMENO
Hola Pares!
Hui parlarem d'una conferència molt interessant que ha donat l'escriptora Dolors Jimeno en la Universitat d'Alacant.
El dia quinze d'octubre, vaig anar a una conferència en la Universitat, que va donar Dolors Jimeno.
Dolors Jimeno, és una coneguda escriptora valenciana, i la seua principal preocupació és la difusió de la llengua i la literatura valenciana.
Dolors, ha obtingut molts premis per les seues obres. Algunes d'aquestes obres que ha publicat, son per a infants i joves, i podrien ser: L’illa de l’amistat o Un edifici en forma de vaixell.
I per altra banda, dir que alguns dels premis son: el premi Maig de narrativa breu, premi Conta’m dona de Catarroja o el premi Joan Fuster, entre altres.
Encara que aquesta escriptora escriu més per a infants i joves, diu que es sent més lliure quan escriu per a “adults”, ja que pot contar tot el que vulga. No obstant això, la seua sensació quan escriu per als xiquets, es que té l’obligació de ensenyar i té que ser més políticament correcta.
L'escriptora, ha llegit el text que havia creat per la conferència, “Intramurs”. En aquest text, l'autora ha fet un relat autobiogràfic, però amb la ciutat valenciana com a protagonista, contant les seues vivències de la infància, però introduint aspectes de ficció paral·lels a la realitat viscuda per ella.
El seu objectiu era parlar de València però sense que es pensara com una guia turística, i que despertara l'interès dels lectors per a visitar la seua ciutat, i lo bonica que és, amb eixos edificis i lloscs que destaca al text com: la plaça de Manises, la plaça del Forn de Sant Nicolau, la sala de columnes, els jardins del palau de la Generalitat... etc
Per altra banda, l’autora també ha parlat d’uns dels seues llibres més reconeguts, “Un edifici en forma de vaixell”. Aquest llibre va escriure després d’una mala experiència viscuda per la seua filla en un alberg. Però com em dit abans, va contar aquesta història però amb alguns personatges de ficció.
Per finalitzar, dir que aquesta autora l'agrada molt viatjar i contar als seus llibres les seues emocions viscudes, i és això el qui l'ajuda a seguir escrivint. A més de que és una persona molt enamorada de la seua cultura, de la seua llengua i de la seua ciutat, i això es el que vull difondre al món.
I així concloïa la seua conferència. Un salut pares!
Etiquetes de comentaris:
"Intramurs",
Autobiografia,
Autora Infantil,
Conferència,
Difusió llengua,
Dolors Jimeno,
Literatura Joves,
Literatura valenciana,
Llengua valenciana,
Universitat,
València
TEATRE “MORIR (O NO)” DE SERGI BELBEL
Hola Pares!!
Aquesta entrada nova es per a recomanar-vos un teatre molt interessant. Us deix un breu resum d'aquesta:
En tercer lloc, es veu una mare amb la seua filla. La mare comença a discutir amb la filla pels modals que té aquesta a la taula, i l'explica el mode en que els seus pares li cridaven i li deien que es tènia que menjar tot del plat. Després de una llarga estona discutint, la filla comença a menjar-se-ho tot molt cabrejada i amb molta ànsia, per això va començar a ofegar-se i la mare no li va creure perquè pensava que feia comèdia, però quan es va adonar conta de que hi era veritat, era massa tar i la filla mor.
A la quarta escena, es veu una habitació d'un hospital amb un malalt que té les extremitats enguixades i que no té a ningú que li fera companyia, per això diu a la infermera que es quede amb ell i aquesta no ho fa. De sobte, el malat comença a trobar-se malament i com no pot tocar al timbre perquè és a terra i es troba sol, mor.
Aquesta entrada nova es per a recomanar-vos un teatre molt interessant. Us deix un breu resum d'aquesta:
L’obra “Morir (un moment abans de morir)”de Sergi Belbel, a sorgit la representació en teatre
“Morir o no”.
Podem dir que el text d'aquesta obra té una estructura molt poc habitual, perquè no consta d'una estructura clara i bé definida de la introducció, el desenvolupament i el desenllaç.
“Morir o no”, com el seu nom ens diu, tracta de la vida i la mort, però no d'una mort que ocorre per una malaltia o algun fet que no s'havia esperat, sinó que tracta de morts accidentals que podrien evitar-se si les persones fórem un poquet més responsables. Ara explicaré el perquè.
En l'obra es pot diferenciar dos parts. La primera podríem dir que es denomina “morir”, i la segona “ o no morir”. Ambdues tenen unes mateixes escenes, que camvien segon la part de l'obra.
Les escenes son les seguents:
En primer lloc, es troba una dona i un guionista.
Aquestos començen a parlar i el guionista conta a la dona una història que acava de escriure. La seua història tracta d'un jove de 17 anys que una nit ix al carrer amb els seus amics i, després d'una bona estona a un pub, els seus amics volen anar-se a les seues cases però ell no vol i els diu que vagen a un pub més. El noi, per a fer-se l’heroi d'avant els seus amics, agafa la moto, els diu que li seguisquen i comença a anar molt de pressa fins que un cotxe l'atropella. En aquest moment, quan es troba molt mal, una veu d'ultratomba li pregunta: “Què prefereixes que et moris ací, brutalment i els teus amics et recorden com a un heroi o que et moris de vell amb molts diners però sol?”. El jove no sap que triar i es fa un judici fatal.
Quan va terminar la història el guionista, la dona va començar a riure del argument i després de discutir durant una estona amb ell, de sobte aquets pateix un infart i mor.
La segona escena, es desenvolupa a casa d'un heroïnòman. La germana d'aquest, com tantes vegades més, està intentat convèncer-li per a que vaja a una clínica de desintoxicació, però com no ho aconsegueix es torna a la seua casa. Quan es va la seua germana, el heroïnòman agafa l'heroïna i mor d'una sobredosi.
En la quinta escena, apareix una senyora que telefona a la seua cosina perquè ha vist fantasmes, en concret diu que son la seua iaia i el seu pare. Però com la cosina no li creu, penja. La senyora torna a telefonar a la seua cosina, demanan-li ajuda i parlant del seu fill que fa mesos que no el veu. La policia li crida en aquesta ocasió per telèfon dient-li que el seu fill havia tingut un accident amb la moto i havia mort. La senyora pels nervis va pren una sobredosi de pastilles i d'alcohol i mor.
En sisè lloc, apareixen en escena dos policies, en concret un home i una dona que es trobem patrullant la ciutat. Ella es una dona molt nerviosa i està impacient perquè ocórrega alguna cosa interessant. Els avisen de central d'un assassinat, i com la dona va molt de pressa...atropella a un motorista i ho va matar.
En l'última escena d'aquesta primera part de l'obra, es veu un saló d'una casa on hi ha dos homes, un es el propietari i l’altre l'assassí que té una pistola. La víctima per evitar la mort comença a dir-li que té fills i que pense en ells i la seua dona. Però l'assassí no sent res de pena i li va disparar, i l'home mor.
Ara bé, comença la segona part de l'obra i ocorre de manera inversa a la primera part, amb els mateix protagonistes però modificant el final.
La primera escena, es la de l'assassí i el propietari. En aquesta banda la víctima si que fa que l’assassí senta pena, però ja no li parla de la seua família, li fa reflexionar sobre que pensarien la seua família (la de l’assassí) i com serien les seues vides. D’aquesta manera aconsegueix llevar-li la pistola i telefonar a la policia.
En segon lloc, els policies ajuden al motorista i criden a una ambulància, i el xic de la moto en aquesta ocasió es salva la vida, i això fa que haja una cadena de supervivència:
En la següent escena, la policia crida la senyora i com le diuen que el seu fill ha tingut un accident, però està bé, la dona vaig al hospital amb el seu fill i per tant no es suïcida.
En l'hospital, el xic amb les extremitats enguixades ja no es troba sol (està amb el motorista i la seua mare), i quan es troba malament i no pot trucar al timbre l'ajuda la senyora i per tant tampoc mor.
En l'escena de la mare i la xiqueta, quan aquesta es trobava mal, la mare demana ajuda al seu veí (el malalt de les extremitats de l'hospital), i li ajuda. Salvant a la seua filla.
Després, la germana del heroïnòman i la seua neboda (la filla de la escena anterior), li lleven les drogues sense que s’ha done conta, i quan s’en van les dos i ell veu que no té la droga, crida a la seua germana, li demana ajuda i li diu que anirà a la clínica de desintoxicació perquè es dóna compte de que té un problema.
Finalment, tornant a la primera escena de l’obra, on es trobavem el guionista i la dona. Continuen amb la discursió i es veu com la dona li diu, que ell no pot jugar així amb les vides de les persones, que imagine algú que està a punt de morir, però hi ha algú altre al seu costat que l’ajuda a sobreviure, i això provoca una cadena de supervivències (la que hem vist abans).Però el guionista comença a tindre punxades al cor, vol aigua i ho veu tot negre... finalment es queda sense respiració i mor.
Finalment, la meua opinió personal de l'obra es:
Puc dir que la veritat que m'ha agradat molt l'obra, encara que al principi semblava que eren escenes independents i et feies un embolic. Però a mesura que l'espectacle a sigut avançant et dónes conta de que totes les històries es troben relacionades i això fa que estigues molt més pendent.
M'agradat també el fet de la diferenciació de les escenes de la primera part i de la segona amb elements de color taronja, i sobretot l'actuació dels actors, perquè hi havia alguns molt bons i que han aconseguit fer en ocasions, una comèdia molt bona.Esperem que us agrade. Un salut molt fort!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)